Davutoğlu’ndan Erdoğan ve Perinçek’e suçlama: Kavga bir kere başladı!

Madrid’deki NATO Zirvesi sonrası Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Aydınlık Gazetesi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirilerine işaret eden Davutoğlu KRT TV yayınında “Perinçek ‘Erdoğan Amerika'ya boyun eğdi’ dedi. Perinçek bundan sonra iktidar kanallarında boy gösterecek mi? Perinçek'i finanse eden ve AK Parti'nin semirttiği Ethem Sancak nerede duracak, bunların hepsini göreceğiz. Kavga bir kere başladı” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6’lı masaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. KRT TV’de konuşan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek “Sayın Cumhurbaşkanı nereye giderse gitsin bulunduğu yere değil, hep Türkiye içine hitap ediyor ve bir hamaset söylemi geliştiriyor” dedi.

Davutoğlu, “ABD Başkanlarına karşı Sayın Erdoğan’ın bir zaafı var. ABD Başkanları şunu anladı; Erdoğan’ın meselesi bir resim vermek. Muhtevaya dönük çalışmak veya bir netice ortaya koymak değil. Biden ile oturmak büyük bir zafer gibi algılanıyor. Erdoğan ABD Başkanı ile bir görüşme yapabilmek için her türlü tavizi vermeye hazır. ‘Ben dünyada etkiliyim’ resmini verip içeride siyasete etki kurmak istiyor. Bu çok basit ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na yakışmayan bir tutum. Erdoğan için Biden ile 1 saat oturmak bile zaferdir” diye konuştu.

“Perinçek ‘Erdoğan Amerika’ya boyun eğdi’ dedi, kavga başladı”

Davutoğlu, “Sedat Peker bir sürü iddiada bulundu, hangisi çıktı da “Beni yargılayın, eğer bu doğru ise ben hesap vermeye hazırım” dedi? Hangisi?” şeklinde konuştu.

Madrid’deki NATO Zirvesi sonrası Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Aydınlık Gazetesi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirilerine işaret eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Perinçek ‘Erdoğan Amerika’ya boyun eğdi’ dedi. Perinçek bundan sonra iktidar kanallarında boy gösterecek mi? Perinçek’i finanse eden ve AK Parti’nin semirttiği Ethem Sancak nerede duracak, bunların hepsini göreceğiz. Kavga bir kere başladı.”

Biz hata yapmazsak kazanamazlar

Beştepe etrafındaki masa şeffaf değil. Biz hata yapmazsak onlar seçim kazanamaz.

 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close