Perinçek ve Nagehan Alçı’nın NATO tartışması: Atatürk NATO’ya girer miydi?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Nagehan Alçı'nın "Kemal Paşa ne yapar eder 1949'da Türkiye'yi NATO’nun kurucu üyelerinden biri yapardı. Atatürk, Batılılaşmacı bir liderdi." ifadelerine cevap verdi: "Atatürk Batılı emperyalistlerle savaştı. 'Batılılaşmacılık' Atatürk'e hakarettir."

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Nagehan Alçı’nın “Kemal Paşa ne yapar eder 1949’da Türkiye’yi NATO’nun kurucu üyelerinden biri yapardı. Atatürk, Batılılaşmacı bir liderdi.” ifadelerine cevap verdi: “Atatürk Batılı emperyalistlerle savaştı. ‘Batılılaşmacılık’ Atatürk’e hakarettir.”

Kemal Paşa ne yapar eder…

Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın sosyal medya hesabından paylaştığı “Atatürk, Batılılaşmacı bir liderdi.” ifadeleri yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Alçı, “Kim ne derse desin 1952’de dahil olduğumuz NATO, Türkiye’nin menfaatleri açısından çok doğru bir adımdı. Atatürk yaşasaydı NATO üyeliği 1952’ye kalmazdı. Kemal Paşa ne yapar eder 1949’da Türkiye’yi NATO’nun kurucu üyelerinden biri yapardı. Atatürk, Batılılaşmacı bir liderdi.” dedi.

‘Batılılaşmacılık’ Atatürk’e hakarettir

Perinçek, “‘Batılılaşmacılık’ Atatürk’e hakarettir” diyerek şöyle cevap verdi:

“Sayın Alçı, Atatürk Batılı emperyalistlerle savaştı. Bağımsızlık mücadelelerine örnek oldu. 1937’de Celal Bayar, T. Rüştü Aras ve Kılıç Ali’ye, yaklaşan savaş öncesinde Sovyetler Birliği dostluğunu vasiyet etti. Hatıratlarda mevcuttur. ‘Batılılaşmacılık’ Atatürk’e hakarettir.”

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close