Fatih Portakal, yine Menderes’i hatırlatıp hükümeti eleştirdi… “Dezenformasyon yapıp…”

Portakal, “1 Temmuz’dan itibaren gıda %28, tekel ürünleri ise %10 zamlanacak dedi.  Ardından ise meclisten geçen sosyal medya yasasını işaret ederek ”Böyle bir bilgiyi büyük ihtimal yarından itibaren yazıp paylaşamayacağım." dedi.

ABD merkezli FOX tv’nin eski spikeri muhalif gazeteci Fatih Portakal, sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunarak, sansür yasası yürürlüğe girmeden önce yapılacağını iddia ettiği zamları bir bir paylaştı. Bilgileri Toptancılar, bakkal ve marketlerden aldığını dile getiren Portakal, gıda ve tekel gibi bir çok ürüne zam geleceğini söyledi.

Portakal, “1 Temmuz’dan itibaren gıda %28, tekel ürünleri ise %10 zamlanacak dedi.  Ardından ise meclisten geçen sosyal medya yasasını işaret ederek ”Böyle bir bilgiyi büyük ihtimal yarından itibaren yazıp paylaşamayacağım.” dedi.

İşte Fatih Portakalın o sosyal medya paylaşımları…

“1-Toptancıların bakkal ve marketlere söyledikleri: “1 Temmuz’dan itibaren gıda %28, tekel ürünleri %15, alkol %10 zamlanacak. ”Böyle bir  bilgiyi büyük ihtimal yarından itibaren yazıp paylaşamayacağım.

2-Düşüncem, “dezenformasyon yapıp, milleti kışkırtıyorsun,” deyip ceza verecekleri yönünde. Hem de bunu savcılar ve hakimler aracılığı ile yapacaklar. Milli gazeteci gibi saçma bir kavramı çıkaracakları yasa ile oluşturacaklar.

3- Sansür ve otosansür yolu ile duyulmasını istemediklerinin önüne geçecekler. Geleneksel ve digital tüm medyayı akılları sıra kontrol etmeyi planlıyorlar. Öyle olacağını düşünüyorlar. Ancak çaresizlik mutlaka çareyi de üretecektir.

4- 1960’larda rahmetli Menderesli DP de böyle düşünüp kurmamış mıydı #tahkikatkomisyonu’nu? Ne oldu? Yürümedi! Kanaatim, bugünden sonra tarihteki bu gerçek bilgiyi dahi yazmak, hatırlatmak suç olarak değerlendirilebilir.”

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close