Üç ülke birleşti!.. Yunanistan’dan Türk düşmanı yeni hamle

Atina yönetimi, Ankara ile ilişkileri gerecek bir hamleye daha imza attı. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı şimdi de asırlık “Ermeni Soykırımı” yalanına bel bağladı. Yunanistan’ın Patras kentinde bir araya gelen Yunan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Ermeni temsilciler, Türkiye’yi soykırımla suçladı. Temsilciler, Türkiye Cumhuriyeti’ni sözde “soykırımlarla” suçlayarak birlikte hareket etmek amacıyla mutabakat zaptı imzaladı.

Son dönemde Türkiye karşıtı diplomasi hamelelerine hız veren Yunanistan tahrik edici bir hamle daha geldi. Atina yönetimi, Ankara ile ilişkileri gerecek bir hamleye daha imza attı. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı şimdi de asırlık “Ermeni Soykırımı” yalanına bel bağladı.

Yunanistan’ın Mora yarımadasındaki Patras kentinde bir araya gelen Yunan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Ermeni temsilciler, Türkiye’yi soykırımla suçladı. Temsilciler, Türkiye Cumhuriyeti’ni sözde “soykırımlarla” suçlayarak birlikte hareket etmek amacıyla mutabakat zaptı imzaladı.

“Soykırım” ve “İşgal” dediler

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada “Ermeni Soykırımı ve Pontus Soykırımı’nın uluslararası olarak tanınması ve Kıbrıs’ın kuzey kesiminin işgalinin uluslararası olarak kınanması için birlikte çalışıyoruz” açıklaması yapıldı.

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Andreas Kaçaniotis’in girişimiyle 24 Haziran Cuma günü Mora’nın Patra kentinde Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Ermenistan’ın dış meseleler konulu üçlü toplantısına ev sahipliği yaptı.

Yalanlar tekrarlanıp dini bağ vurgulandı

Birlik gazetesinin haberine göre; Toplantıya ilişkin Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan “Pontus Soykırımı, Ermeni Soykırımı ve Kıbrıs’ın Türk işgali hakkında diğer ülkeleri bilgilendirmek ve kamuoyunu bilinçlendirmek için etkinlikler” başlıklı açıklamada Türkiye düşmanı tarihi yalanlar tekrarlandı, üç ülke arasındaki dini bağlar vurgulandı.

Ülkelerimiz, Ortodoks inancımızla daha da güçlenen zengin bir tarihe ve güçlü manevi ve kültürel bağlara sahiptir” denilen açıklamada “Tarihsel dostluklar gelişiyor ve genişliyor” denildi.

“Dayanışma içindeyiz”

Ermeni Soykırımı ve Pontus Soykırımı’nın uluslararası olarak tanınması ve Kıbrıs’ın kuzey kesiminin işgalinin uluslararası olarak kınanması için birlikte çalışıyoruz. Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak, bunun öncelikle uluslararası bir yasadışı işgal ve işgal sorunu olduğunu vurgulamak için bu fırsatı kullanıyorum. Bu nedenle Kıbrıs Cumhuriyeti ile uluslararası dayanışmanın daha güçlü ifade edilmesini diliyoruz” denilen açıklamada şu satırlara yer verildi:

“Bu bağlamda, tutarlı desteğiniz ve Avrupa Birliği’nin bu konudaki tutumlarına tam olarak uyum sağladığınız için size teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca, Ermenistan Dışişleri Bakanı Sayın Ararat Mitzoyan’ın 27 Haziran’da Atina’ya gelişini dört gözle bekliyoruz. İşbirliğimizin düzeyinin ve beklentilerinin göstergesi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi olmayan üyeliği için adaylarımızı karşılıklı olarak destekleme kararımızdır. Ermenistan, Kıbrıs ve Yunanistan’ın sık ve verimli temasları var. Bu temelde, hem üçlü hem de çok taraflı düzeyde yakın ve yapıcı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

Bir sonraki toplantıyı Ermenistan’da yapacaklar

Açıklamada toplantıya ilişkin yol haritası da çıkarıldı. Sözde Pontus soykırımı, Ermeni soykırımı ve Kıbrıs’taki Türk işgaline ilişkin diğer ülkelerin bilgilendirilmesi ve uluslararası kamuoylarının bilinçlendirilmesine çalışılacağı belirtilen açıklamada Yunanistan, Kıbrıs ve Ermeni diaspora topluluğu tarafından Fransa’da ortak kültürel etkinlik ve Erivan’da Diaspora Dünya Forumu düzenleneceği bildirildi. Bir sonraki üçlü toplantının ise Ermenistan’da gerçekleşeceği açıklandı.

Kriz içindeki Yunanistan erken seçimi konuşuyor: Ayranı yok içmeye tahtırevanla gider…

1965’ten günümüze kriz çıkarıyor!.. Adaları silahlandırıp sözde İstanbul’u bölüyorlar

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close