Ankara bu iddiayı konuşuyor… ‘İktidar, Lütfi Elvan’ın kapısını yeniden çaldı’

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın yeniden göreve getirilme girişiminde bulunulduğunu iddia etti. Elvan, bakanlık görevinden istifası sonrası diğer partilerden gelen teklifleri reddetmişti.

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan‘ın yeniden göreve getirilme girişiminde bulunulduğu iddiasını köşesine taşıdı.

Yılmaz, “İktidar çevrelerine yakın bir haber kaynağım, Elvan’ın kapısının yeniden çalındığını söylüyor” dedi. “Bu kulisi benimle paylaşan kaynağım, Elvan’ın yeniden göreve gelmesini iki nedenden ötürü mümkün görmüyor” diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

“İstifa sonrası aldığı tutumla ilgili…”

“Birincisi kur-faiz-enflasyon sarmalı çığ haline gelmişken, iktidarın yapılabileceklerinin sonuna gelindiğini düşünüyor.

İkinci ise Elvan’ın istifadan sonra aldığı tutumla ilgili…

Turkcell’de yönetim kurulu üyelik teklifini reddeden Elvan yalnızca bakanlıktan istifa etmedi, icraata mesafe de koydu.”

Diğer partilerin tekliflerini reddetmişti

Bakanlık görevinden istifası sonrası ismi Gelecek ve DEVA partileri ile anılan eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a, geçtiğimiz Aralık ayında “Ali Babacan’dan teklif geldiği” öne sürüldü. DEVA lideri Babacan’ın ülke ekonomisindeki son durum üzerine partisinde ekonomiyle ilgili “yeni bir ekip kurduğu ve Elvan’ı da bu ekibe dahil etmek istediği” belirtildi.

İddialara göre Elvan, her iki partiden gelen teklife de “evet” demedi.

Elvan’ın yakın çevresine “yaşanan süreçle ilgili partisi AK Parti’yle ve Erdoğan’la kırgınlık yaşamadığını, bir süre dinlenmek istediğini ifade ettiği” belirtilmişti.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close