Eski kuyulara yeniden sondaj! 2005-2015 arası mercek altında

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, 6-7 farklı uluslararası petrol şirketinin gerçekleştirdiği sondaj faaliyetlerinin yeniden mercek altına alındığını belirtti.

Türkiye’nin son yıllarda Akdeniz ve Karadeniz’deki sondaj faaliyetleri artarken gözler bu faaliyetlerin yabancı şirketlerce yapıldığı 2005-2015 yılları arasındaki kuyulara çevrildi. Yeni Şafak’tan Fazlı Şahan’a konuşan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, 6-7 farklı uluslararası petrol şirketinin gerçekleştirdiği sondaj faaliyetlerinin yeniden mercek altına alındığını belirtti.

Çalışmalarımız sürüyor

Türkiye’nin yoğunluğunu Sakarya Gaz Sahası’na verdiğini belirten Dönmez, “Biz yoğunluğumuzu Sakarya Gaz Sahası’na verdiğimiz için, bir an önce üretime hazırlamakla alakalı, ama bir taraftan da sismik çalışmalar, yani yerin altının filmini çekme, araştırma çalışmalarımız da sürüyor. Oradan da olumlu geri dönüşler var. Önce filmleri, verileri okuyoruz. Yani deniz altındaki formasyon nasıl diye” şeklinde konuştu.

Yeni müjdelere kapı aralayacak

Dönmez şunları kaydetti:

“Sakarya Gaz Sahası’yla birlikte Karadeniz’in formasyonunu o bulgulara göre yeniden değerleme ve yorumlama imkanına sahip olduk. Burada 2005’ten 2015 yılları arasında 6-7 uluslararası petrol şirketlerinin sondajları da oldu. Ancak herhangi bir keşifle sonlandıramadılar. Şimdi o sahalar da dahil olmak üzere bizim bu verilere göre yeniden değerlendiriyoruz. O bize yeni ufuklar açacak. İnşallah yeni müjdelere de kapılar aralayacak, biz buna inanıyoruz, biraz daha sabırlı olmak lazım.”

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close