Amiral Yaycı: KHK’lıların yüzde 99’u FETÖ’cü

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı: Kimse FETÖ’cülerin mağdur ettiklerini sormuyor. Şimdi herkes FETÖ’cüleri mağdur gibi gösteriyor ya FETÖ’cülerin mağdur ettiklerinin hali ne oldu acaba. Hiç kimse onu sormuyor, asıl mağdurlar orada. Bunlar darbe yapmaya kalktılar

TVNET’te İsmail Halis‘in sunduğu Bin1 programına konuk olan Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Muhalefet kanadının KHK’lıları görevlerine iade edecekleri yönündeki ifadelerine de değinen Yaycı, Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin devlet içinde halen aktif olduğunu söyledi.

“KHK’lı terimini artık bırakalım”

Yaycı, “Yahu böyle birşey olur mu? KHK’lı terimini de bırakalım artık. Terör örgütüyle iltisaklı olduğu gerekçesiyle kamudan ilişkisi kesilenler dememiz gerekiyor. Emin olun bu adamların yüzde 99.9’u FETÖ’cüdür. Bugün katalog evlilikleri, sınav yolsuzlukları, atama anketleri ortadadır. En ciddi kurumlarımız dahi ancak polisten ya da savcılıktan bir şey gelirse harekete geçiyorlar. Devletin içinde FETÖ’cüler hala duruyor” ifadelerini kullandı.

“Asıl mağdurlar orada!”

“Devletin içinde FETÖ’cüler hala duruyor” diyen Yaycı, şunları kaydetti:

“Kimse FETÖ’cülerin mağdur ettiklerini sormuyor. Şimdi herkes FETÖ’cüleri mağdur gibi gösteriyor ya FETÖ’cülerin mağdur ettiklerinin hali ne oldu acaba. Hiç kimse onu sormuyor, asıl mağdurlar orada. Bunlar darbe yapmaya kalktılar. Soru çaldılar, okullara girdiler, kul hakkı yediler, haraç aldılar, devletin sırlarını çaldılar. Diğerleri sadece vatanperverdiler. Onların önünde engeldi, onlar bedel ödedi. KHK’lıları iade edeceğim, ya böyle bir şey olur mu? Ben anlayamıyorum işte.”

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close