Batı Trakya Türklerinin acı kaybı! Seçilmiş Müftü Ahmet Mete vefat etti

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete 14 Temmuz Perşembe sabahı 07.15 sularında dünya hayatına gözlerini yumdu. Siyaset ve ilim dünyasından pek çok isim Mete'nin vefat haberi üzerine taziyelerini paylaştı

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete 14 Temmuz Perşembe sabahı 07.15 sularında dünya hayatına gözlerini yumdu.

Bir süredir kanser tedavisi gören Ahmet Mete, bu sabah erken saatlerde aniden durumunun kötüleşmesi üzerine hayatını kaybetti.

1965 yılında İskeçe’nin Yassıören köyünde dünyaya gelen Müftü Ahmet Mete 57 yaşındaydı. Medine İslam Üniversitesi’nden mezun olan Müftü Ahmet Mete, İskeçe’nin dağlık kolunda Yassıören köyünden Atike Mete ile evli olup üç çocuk babasıydı.

Türklerin hakkını savundu

Müftü Ahmet Mete Batı Trakya Türk Azınlığı’nın haklı davasına gönül vermiş, Lozan Barış Anlaşması’nın Batı Trakya Türk Azınlığı’nın temel taşlarından en önemli hak arama araçlarından biri olduğunu ölçü alarak inandığı yoldan asla taviz vermeden ilerlemişti.

Defalarca Yunan Mahkemeleri tarafından kovuşturulmuş cezalara çarptırılmış, Yunan basınının ve ırkçı Yunanlılar tarafından orantısız sözlü saldırıya maruz kalsa da aldırış etmeden o inandığı yoldan doğru olanı yapmış ve Azınlığın haklı mücadelesindeki meşaleyi her daim yanık tutmuştu.

15 Temmuz’da defnedilecek

Cenazesi 15 Temmuz Cuma günü kılınacak ikindi namazı sonrasında İskeçe’de Aşağı Mahalle mezarlığında toprağa verilecek.

“Mücadelesine, duruşuna, güzelliğine şahidiz”

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’nin vefatı Türkiye’yi de yasa boğdu. Siyaset ve ilim dünyasından çok sayıda isim taziyelerini paylaştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, taziye mesajında “Batı Trakya davasının yılmaz savunucusu, hepimizin gönlünde ayrı bir yeri olan; İskeçe Seçilmiş Müftüsü kıymetli dostum Ahmet Mete’nin vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Kendisine Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailesine ve Batı Trakya’ya başsağlığı diliyorum” mesajını paylaştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, twitter’dan paylaştığı mesajında “Ömrünü Batı Trakya Türk Azınlığının haklı mücadelesine vakfeden İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’ye Allah’tan rahmet, kıymetli ailesine ve tüm soydaşlarımıza sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaptığı hizmetler her zaman hayırla anılacak. Mekanı cennet, makamı âlî olsun” ifadelerini kullandı. TİKA Başkanı Serkan Kayalar da “İnna Lillâhi ve İnnâ İleyhi Raciûn. Batı Trakya Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete Hocamız vefat etti. Mücadelesine, duruşuna ve ne kadar da güzel bir insan olduğuna şahidiz. Ailesinin, sevenlerinin ve Batı Trakya Türklerinin başı sağolsun. Rabbim mekanını cennet makamını âlî eylesin” dedi.

Mete’nin vefat haberi üzerine Nureddin Yıldız da paylaştığı mesajında “Derin bir üzüntüyle vefat haberini aldığım sevgili kardeşim, imam hatipten arkadaşım, İskeçe müftüsü Ahmet Mete, yüreği dertli bir dava yoldaşıydı. Kabri nur dolsun, Cenab-ı Mevlâ onu cemâliyle müşerref kılsın. Ümmetimizin ve Batı Trakyalı Müslüman kardeşlerimin başı sağolsun” ifadelerini kullandı.

Batı Trakya’da Yunan mezalimi bitmiyor… Yunanistan’da Türk müftü sorunu nedir?

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close