Bir Cumhurbaşkanı adayı da Zafer Partisi’nden… Kimler aday olacak

2023’teki Cumhurbaşkanlığı seçimleri adaylığı için kesin olan tek isim Tayyip Erdoğan… CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı, CHP’li yetkililerce dillendirilirken, Akşener’in adayının İmamoğlu olduğu dile getiriliyor. Zafer Partisi’nin de çarşamba günü cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı öğrenildi.

Zafer Partisi’nin çarşamba günü cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı öğrenildi. Veryansın Tv’den Erdem Atay’ın aktardığına göre parti kulislerinde “Aday açıklandığı zaman Türkiye’de gündem olacak” yorumları yapılıyor. Parti yönetimi adayın ismini sır gibi saklarken, yetkililer “Adayı açıkladığımız zaman herkes ‘işte bu’ diyecek. İsim açıklandığı zaman bu isim Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşecek. Türk milleti bu haberi coşkuyla karşılayacak ve çok memnun olacak” dedi.

İlk aday Erdoğan

Mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti ve MHP’nin ortak cumhurbaşkanı adayı… 2023 seçimlerinde Erdoğan’ın bu iki partinin cumhurbaşkanı adayı olması kesin kabul edilirken, Erdoğan’ı Büyük Birlik Partisi’nin de desteklemesi bekleniyor.

Millet İttifakı’nın adayı net değil ama…

Son olarak 6’lı masa ile parlamenter sistemi açıklayan muhalefet partileri henüz cumhurbaşkanı adayını açıklamadı. Ancak CHP’li yetkililer son günlerde sık sık CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adını 2023 seçimleri için cumhurbaşkanı adayı olarak telaffuz ediyor.

İmamoğlu ve Mansur Yavaş aday olacak mı?

Cumhurbaşkanlığı adaylığı, büyükşehir belediye başkanları bağlamında da dillendiriliyor. CHP’li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adı sık sık cumhurbaşkanlığı adaylığı için gündemde tutuluyor. Akşener, Kasım 2021’de İBB Başkanı İmamoğlu için “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde lazımsınız” demişti.

 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close