İyi Parti’de ulusalcı-milliyetçi tırpanı… Akşener kimleri yedi?

İyi Parti’de A Takımı’nda yapılan revizyonla partinin tanınan isimlerinden Yavuz Ağıralioğlu’nun görevden alınması partideki geçmişte yapılan tasfiyeleri yeniden gündeme getirdi.

İyi Parti’de A Takımı’nda yapılan revizyonla partinin tanınan isimlerinden Yavuz Ağıralioğlu’nun görevden alınması partideki geçmişte yapılan tasfiyeleri yeniden gündeme getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ”Demokrasiye giden yol Diyarbakır’dan geçer” sözlerini eleştiren Yavuz Ağıralioğlu’nun yerine Rıdvan Uz getirilmiş ve Ağıralioğlu’na yeni divanda görev verilmemişti.

Ben de sizinle öğrendim

İYİ Parti Başkanlık Divanı’nda yerine Rıdvan Uz getirilen İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, “Karar bana bildirilmemişti, ben de sizinle birlikte öğrendim” diye konuştu.

Ağıralioğlu, Millet İttifakı’nın genişlemesine ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhtemel cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıktığı için parti yönetiminden uzaklaştığı yorum ve iddialarına tepki gösterdi. İYİ Parti lideri Akşener’in yeni A Takımı’nda yer vermediği Yavuz Ağıralioğlu polemiklerle sık sık gündeme gelmişti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır’a yapacağı ziyarete ilişkin, “Bu ülkeye demokrasi gelecekse yolu Diyarbakır’dan geçer” sözlerine yanıt veren Ağıralioğlu, “Demokrasi ve hukukun yegâne adresi Ankara’dır” demişti.

Yeniçeri’den Özdağ’a liste uzun!

MHP’ye alternatif bir milliyetçi-ulusalcı parti olarak kurulan İyi Parti’de ulusalcı kesimin tasfiyesi ise dikkat çekiyor. Ümit Özdağ, Özcan YeniçeriYusuf HalaçoğluNevzat Bor, Ayfer Yılmaz, Ali Türkşen, Vedat Yenerer, Mehmet Fatih Eryılmaz, İsmail Ok, Hayrettin Barut, Seyit Yücel gibi partinin kuruluşu sırasında medyada vitrin isim olarak gösterilen pek çok isim süreç içinde partiden istifa etmişti.

Partiden ilk istifa edenlerden biri olan 15 Temmuz gazisi emekli Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Eryılmaz oldu. Eryılmaz, istifası sürecinde “söylemlerin ve eylemlerin taban tabana zıt bir hâle geldiği bu tabloda ahlaklı ve ilkeli siyaset yapmanın imkânsız olduğunu üzülerek gördüm” diyerek partisinden ayrılmıştı.

“Sorosçular partide!”

Partinin bir dönem Medya ve Propagandadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Adem Taşkaya, partide üst görevlerde bulunan birçok kişinin ABD Kongresi tarafından fonlanan “Denge ve Denetleme Ağı” ile bağlantılı olduğunu söyleyerek partisinden ayrılmıştı.

İP Milletvekili Adayı Ali Türkşen de “Benim için İYİ Parti’ye oy verenlerden özür diliyorum” demişti. Türkşen, istifa ederken “Büyük bir iyi niyetle kurucusu olduğum İYİ Parti’ye benden sebep oy veren herkesten haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Tamamen ahbap-çavuş ilişkisiyle kadroları oluşturulan, en önemli konularda dahi iflas eden yöneticilere sahip partiye inananlara sabırlar diliyorum” ifadelerini paylaşmıştı.

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da “Sorosçular başkanlık divanı gibi en hassas birimlerinde görev alıyorlar” açıklaması ile partisinden istifa etmişti. Ümit Özdağ ve İsmail Ok da kurucusu oldukları İyi Parti’den istifa ederek daha sonra Zafer Partisi’ni kurmuştu.

AK Parti’ye geçtiler

Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ile Manisa Milletvekili Tamer Akkal gibi isimler de istifa ederek AK Parti’ye geçmişti.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close