Çavuşoğlu çok net konuştu: NATO içinde savaşın devam etmesini isteyen ülkeler var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin “NATO'ya bağlı ülkelerin içinde savaş devam etsin arzusunda olanlar var. Savaş devam etsin, Rusya daha zayıflasın diye” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk’te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan‘ın sorularını yanıtladı. Bakan Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna krizi, Türkiye-ABD ilşkileri, İsrail’in Mescid-i Aksa baskını ve gündeme dair gelişmeleri değerlendirdi.

“Savaş devam etsin, Rusya zayıflasın”

Çavuşoğlu, “Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın bu kadar uzayacağını düşünüyor muydunuz?” şeklindeki soru üzerine başlangıçta savaşın kısa süreceği yönünde bir tahminlerinin olduğunu belirterek “Ama NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’ndan sonra kanaat oluştu; bu savaşın devam etmesini isteyenler de var, NATO’ya bağlı ülkelerin içinde savaş devam etsin arzusunda olanlar var. Savaş devam etsin, Rusya daha zayıflasın diye” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna’yı bir rekabet alanı olarak görmemek gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu, “Ama sadece bundan dolayı değil, sahadaki şartlar zorlaştıkça da (müzakereler) zorlaşıyor sadece bu durumu savaşın bitmesini istemeyenlere bağlamamak lazım.” değerlendirmesinde bulundu.

Putin ile Zelenskiy’in Türkiye’de buluşma ihtimali halen var

Çavuşoğlu, Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in İstanbul süreci kapsamında buluşması ihtimalinin masada olduğunu kaydederek, “Prensip olarak her ikisi de bir araya gelme konusunda olumlu şeyler söylüyorlar, şartlar oluştuğunda” dedi.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close