Fatih Portakal, Bahçeli’yi işaret edip tarih verdi

Muhalif gazeteci Fatih Portakal seçim için tarih verdi. Fatih Portakal, MHP'nin 1 yıl daha beklemeyeceğini iddia etti.

Muhalif gazeteci Fatih Portakal seçim için tarih verdi. Fatih Portakal, erken seçimin gerekçesi olarak, “son anket sonuçlarında gözle görülür bir şekilde eridiğini iddia ettiği” MHP’nin 1 yılı beklemeyeceğini gösterdi.

Fatih Portakal, Türkiye’nin kasım sonunda seçime gidebileceğini belirtti. Portakal, sosyal medya platformu Twitter hesabından, “Önümüzdeki kasım sonu seçim olur gibime geliyor. Eriyen bir MHP 1 yılı bekleyemez gibi geliyor bana. Göreceğiz hep birlikte… Sandığı yine Bahçeli belirler diyorum” dedi.

Hükümet ve Bahçeli “Erken Seçim yok” diyor

Son olarak Fatih Portakal’ın işaret ettiği erken seçim tartışmaları geçtiğimiz yıl boyunca muhalefetin gündeminden düşmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2021’in hem kasım hem de aralık aylarında erken seçim iddialarını kesin dille yalanladı. Erdoğan, muhalefetin erken seçim çağrılarına karşılık 21 Aralık 2021’de yaptığı açıklamada “Erken seçim falan yok, nokta koyuyorum” dedi. Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli de son olarak 8 Ocak 2021’de partisinin Siyaset ve Liderlik Okulunun eğitim faaliyetlerini tamamlaması dolayısıyla, partisinin genel merkezinde düzenlenen 16. dönem sertifika töreninde yaptığı konuşmada “Sandık diyorsanız 2023 Haziran ayını bekleyeceksiniz” dedi.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close