Kılıçdaroğlu: Yüreğin yetiyorsa çık karşıma!

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yüz yüze konuşmaya davet ederek, “Erdoğan, ‘Yüreğin varsa adayını açıkla’ diyor. Arkadaş yüreğin yetiyorsa beni çağırırsın, senin televizyon kanalların var. Orada karşıma çıkarsın, oturur hesaplaşırız. Ben de sana cumhurbaşkanı adayının kim olacağını açıklayacağım” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Amerikan Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın ‘Çalar Saat’ programına konuk oldu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın kendisine yönelttiği eleştirilere karşılık, “Bana ne hakaret ediyorsun kardeşim?” dedi.

“Özgür medyaya, eleştiriye tahammül edemiyorlar”

Medya konusuna ilişkin CHP lideri, “Gerçekleri dinlemeye tahammül edemiyorlar. Gerçekleri kim anlatıyor, gazeteciler. Gazeteci yazacak, haber yapacak buna tahammül edemiyorlar. Gerçekleri yazarsan, kamuoyuna sunarsan hapse atacağım diyor. Benim söylediklerimi yazacaksın, diyor. Akıllı bir iktidar özgür bir medyayı savunur. Çünkü bir haksızlık olduğunda anında müdahale etmesine ortam hazırlıyor. Bunlar korkunun eseri. Özgür medyaya, eleştiriye tahammül edemiyorlar” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun sahip çıktığı gazeteciler PKK’ya ‘haber’ yolluyormuş!

“Kimi kandırıyor?”

Kılıçdaroğlu, “Vatandaşa yüksek faizle kredi veriyorlar. Hangi faiz indi? Erdoğan kimi kandırıyor? Erdoğan birilerine para kazandırıyor aslında. Birileri köşeyi dönsün istiyor. Biz boşuna beşli çete demiyoruz. 85 milyon insan hepimiz bir avuç insana çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yüreğin varsa çık karşıma

Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, Yüreğin varsa adayını açıkla diyor. Senin televizyon kanalların var. Orada karşıma çıkarsın, oturur hesaplaşırız. Ben de sana cumhurbaşkanı adayının kim olacağını açıklayacağım. Yüreği yetiyorsa çıksın karşıma, dışarıdan niye gazel okuyor. Devletin bütün bilgileri senin elinde. Haksızlık yaptıysak çıkarsın beni mat edersin. Yapamaz, cesaret edemez, çünkü kirli birisi. Benim ne soracağımı gayet iyi biliyor. 10 tane soru sordum. 128 milyar doları kime sattın? O bana sordu hepsine cevap verdim. Birisine bile cevap veremez. Devleti yönetemiyor efendim. Devleti yönetme gücü, kapasitesi yok artık” şeklinde konuştu

“Büyük olasılıkla erken seçim yapacaklar!”

Muhalefetin gündemden düşürmediği erken seçim ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, “Büyük olasılıkla erken seçim yapacaklar çünkü ülkeyi yönetemiyorlar. Felakete doğru gidiyoruz aslında. Ben ülkesini seven, güçlendirilmiş parlamenter sistemle sorunların çözüleceğini düşünen bir insan olarak bir an önce sandığa gidilmeli diyorum. Biz yarın seçim olsa dahi seçime hazırız. Sandık güvenliğinden tutun, seçim bildirgelerine, projelerimize kadar hazırız. Millet ittifakı da buna hazır. biz altılı masa olarak hazırız. Benim taşıdığım kaygıları Sayın Akşener de taşıyor, Davutoğlu da taşıyor” dedi. Kılıçdaroğlu, İsmail Küçükkaya’nın “Erken seçim olursa Erdoğan aday olabiliyor. Zamanında olursa ne olur?” sorusu üzerine, “Zamanında olursa, yasal uygulanacaksa Erdoğan’ın aday olmaması lazım. Anayasa açık. O nedenle büyük bir ihtimalle erken seçim olacak. Bu gerçeği Erdoğan da biliyor” ifadelerini kullandı.

“Biz o konuda yanlış yapıyorsunuz demedik!”

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik başvurusu hakkında iktidarın tutumu sorulan Kılıçdaroğlu, “Terör konusunda en ağır maliyeti ödeyen Türkiye’dir. NATO’nun gündemine mutlaka terör alınmalı. Teröre destek veren NATO üyeleri var. Bu öteden beri ele alınması gereken bir konuydu. Biz o konuda yanlış yapıyorsunuz diye bir şey demedik” dedi.

 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close