Kışkırtıcılığa doymadılar… Kanlı senaryolarla seçim pazarlığı!

İçişleri Bakanlığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı, "İç savaş, yüzde 99 değil yüzde 100 iç savaş çıkacak" sözleri sonrası harekete geçti. İçişleri Bakanlığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Özdağ’ın bu sözleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

İçişleri Bakanlığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ‘ın geçtiğimiz günlerde yaptığı, “İç savaş, yüzde 99 değil yüzde 100 iç savaş çıkacak” sözleri sonrası harekete geçti. İçişleri Bakanlığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Özdağ’ın bu sözleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Aydınlık gazetesi, muhalefetin iç savaş kışkırtıcılığına ilişkin derleme bir haber yayımladı. Muhalefetin erken seçim çağrılarının ardından ‘iç karışıklık’ söylemleri de gündeme getirilmiş, Türkiye’de iç savaş ortamının olacağı iması yapılmıştı.

12 Temmuz 2021’de Cumhuriyet’ten İpek Özbey’e konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Erdoğan beni susturmak istiyor, çünkü Erdoğan’ı en sert eleştiren benim. Hiçbir eleştirim haksız değil. Üstelik sorunların nasıl çözülmesi gerektiğini de anlatıyorum. Erdoğan’ın tahammül edemediği ikinci nokta. Çünkü eleştiriyi karşı eleştiriyle giderebilir ama çözüme karşı kendi çözümünü üretemiyor. Çünkü bir çözümsüzlük içinde. O zaman ne yapalım; Kılıçdaroğlu’nu susturmamız lazım. Beni nasıl susturacak? Ya hapse atacak ya siyasi cinayet işlenecek. İkisinden de korkmuyorum.” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini öldürteceğini iddia etmişti.

SADAT’ı hedef almıştı

Öte yandan Kılıçdaroğlu, 13 Mayıs’ta uluslararası savunma danışmanlık şirketi SADAT’ın önüne giderek “Burası terörist yetiştiriyor.” demişti. SADAT’ın seçim güvenliğini tehdit ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “CHP demokratik yollarla bu ülkede seçimin yapması için her türlü çabayı gösterecektir. SADAT gibi kuruluşlar kim olursa olsun, seçimi gölgeleyecek seçimin güvenliğini sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burası ve Saray’dır.” şeklinde konuşmuştu.

Suikast iddiaları

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da 7 Haziran’da Cumhuriyet gazetesine konuşarak Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve Ahmet Davutoğlu’nun hedefte olduğunu öne sürerek suikast iddiasında bulunmuştu. Bazı İBB çalışanlarının PKK iltisaklı olduğu şüphesiyle gözaltına alınmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da görevden alınacağı iddiası ortaya atılmıştı.

İyi Parti lideri Meral Akşener de Aralık 2017’de çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili, “Yeni KHK ile sivillere darbe kalkışması isnadıyla silah kullanma hakkı verilmesi ülkeyi bir iç savaşa çekmek olur” açıklamasını yapmıştı.

“Ümit Özdağ’a görev verilmiş”

Konuyu Ulusal Kanal yayınında değerlendiren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de şunları söyledi:

“Türkiye’de iç savaş çıkmayacak. Yüzde yüz çıkmayacak. Çünkü iç savaş olması için birbirleriyle savaşan iki tane ordu lazım. Türkiye’de Türk ordusunun karşısında ikinci bir ordu yok. O Türk halkı ile Suriyeli misafirimiz arasında iç savaş çıkacağını iddia ediyor. Ümit Özdağ’a Amerika ve İsrail tarafından verilen görev; Türkiye’de Türk halkı ile Suriyeli misafirler arasında kanlı senaryoların kışkırtılması… Her tarafta dolaşıyor, çarşı, pazar… O deliğe giriyor o delikten çıkıyor, yaptığı tek şey var Türk halkını Suriyelilere karşı kışkırtmak. Ama bunun başarılı olması mümkün değil.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close