Medyada büyük kavga! Deutsche Welle’nin suçlamalarına Altaylı’dan şok yanıt

Alman medya kuruluşu DW Türkçe’nin Fatih Altaylı’yı Uber için yazılar kaleme almakla suçlamasına Fatih Altaylı’dan şok bir yanıt geldi. Altaylı kendisini, "Bu bir istihbaratçı taktiğidir." sözleri ile savunup, DW Türkçe'yi suçladı.

Almanya merkezli Deutsche Welle (DW) Türkçe’den Pelin Ülker, “Uber Erdoğan’a ulaşmak için kimlerle görüştü?” başlıklı yazısında, Habertürk yazarı Fatih Altaylı‘nın UBER için sipariş köşe yazıları kaleme aldığını söyledi. DW Türkçe’nin haberi ile köşeye sıkışan Altaylı kendisini, “Bu bir istihbaratçı taktiğidir.” sözleri ile savunup, DW Türkçe’yi suçladı.

DW Türkçe’yi Habertürk’teki köşesinden hedef alan Fatih Altaylı, “Alman Deutsche Welle, Uber’in lobi faaliyetleri ile ilgili bazı bilgiler ele geçirmiş ve bunları yayınlamış. Şirketin Türkiye faaliyetleri ile ilgili olarak da bilgiler var. Hangi siyasetçi ile iş yapmış, hangi eski büyükelçi ile lobicilik için anlaşmış, hangi siyasetçi yakınlarına ulaşıp iş kotarmaya çalışmış. Deutsche Welle haberinin bir yerinde benim de adımı geçirmiş.” dedi.

“Sipariş yazı yazıyor” iddiasına böyle cevap verdi

Altaylı, kendisi hakkında “sipariş yazı yazıyor” iddiası karşısında, “Bu tipik bir istihbaratçı karalama taktiğidir. Üç doğrunun yanına, bir yalan ekle. Deutsche Welle de böyle yapmış.” ifadeleriyle kendini savundu.

UBER’e yönelik lobi faaliyetine bir defa farkında olmadan hizmet ettiğini kaydeden Altaylı, şunları yazdı:

O dönemde Uber’den gelen tüm randevu taleplerine olumsuz yanıt vermişim. Sadece eski Büyükelçi olarak tanıyıp, saygı duyduğum Namık Tan aradığında kendisi ile Uber’in lobisini yaptığını bilmeden konuşmuşluğum var. Öyle ki, Tan’ın sözleri üzerine “Herhalde siyasetçiler bu Uber’le anlaşmış ki, Namık Tan bana böyle bir telefon açtı” diye düşünmüştüm.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close