Miçotakis, şimdi de Bahçeli’yi hedef aldı! Denizlerdeki Misak-ı Milli Yunan’ı gerdi

Türkiye ile Yunanistan arasında ipler bir kez daha gerildi. Bu kez sebebi bir fotoğraf... MHP lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz hafta sonu Ülkü Ocakları’nı ziyaret etti. Ziyarette MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye çerçeve içerisinde bir harita hediye edildi. Üzerinde harita bulunan çerçeve, Yunan kamuoyunu bir kez daha ayağa kaldırdı. “Denizlerdeki Misakımillimiz” ibaresi yer alan harita, günümüzde Yunanistan’a ait kabul edilen çok sayıda Ege (Adalar Ddenizi) adası ve Girit’in Türkiye’ye ait olarak renklendirdiği görüldü.

Türkiye ile Yunanistan arasında ipler bir kez daha gerildi. MHP lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz hafta sonu Ülkü Ocakları’nı ziyaret etti. Ziyarette MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye çerçeve içerisinde bir harita hediye edildi. Üzerinde harita bulunan çerçeve, Yunan kamuoyunu bir kez daha ayağa kaldırdı. “Denizlerdeki Misakımillimiz” ibaresi yer alan harita, günümüzde Yunanistan’a ait kabul edilen çok sayıda Ege (Adalar Ddenizi) adası ve Girit’in Türkiye’ye ait olarak renklendirdiği görüldü.

“Denizlerdeki misakımillimiz”

Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, twitter hesabından yaptığı paylaşımda ziyarete ait anları paylaştı. Yıldırım, paylaşımında Bahçeli’ye sundukları haritaya ait fotoğrafa yer vererek şu satırları yazdı:

“Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli Beyefendi Bayram sabahında Ülkü Ocakları Genel Merkezimize teşrif ederek ziyarette bulundu. Ziyaretlerinde ‘DENİZLERDEKİ MİSAKIMİLLÎMİZ’ adlı çalışmamızı sunduk. Aziz vatan toprağının enginlerdeki izdüşümü Mavi Vatan’ın önem ve gücünün bilinciyle hazırladığımız, yüzlerce yıl şanlı Türk bayrağının dalgalandığı ancak Yunanistan tarafından gasbedilen adalarımızın milli vicdan önündeki sınır hattını belirten haritayı liderimize hediye ettik.”

“Girit, Rodos, Midilli, Sakız, Samos hepsi Türkiye tarafından ele geçirilmiş”

Ülkü Ocakları’nın harita paylaşımına son dönemde provokatif girişimleriyle Ankara- Atina hattındaki tansiyonu yükselten Başbakan Kiryakos Miçotakis’ten tepki geldi. Resmi Twitter hesabından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin haritayla fotoğrafını paylaşan Miçotakis, “Girit, Rodos, Midilli, Sakız, Samos hepsi Türkiye tarafından ele geçirilmiş. Aşırılıkçıların ateşli rüyası mı? Türkiye’nin resmi politikası mı yoksa provokasyon mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük koalisyon ortağına karşı tutumunu netleştirmeli” ifadesini kullandı.

Fotoğraf hakkında Kathimerini gazetesi de “Yunan diplomatik kaynakları bu hamlenin saldırgan ve provokatif olduğunu söyledi” yorumunu yaptı.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close