“Sülalenizi denize dökeriz” demişti… CHP’li isimden yeni skandal!

2017’deki Anayasa referandumu sürecinde sarfettiği sözlerle büyük tepki çeken CHP’li eski vekil Haluk Pekşen, “ 'HDP PKK’dır demek' kabul edilemez bir ithamdır” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi 26. Dönem CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, dün Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü ve eski MHP Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri ile birlikte Ulusal Kanal’a konuk oldu. İki HDP’li ve bir CHP’li milletvekilinin vekilliklerinin düşürülmesi konusunun tartışıldığı Fikir Meydanı programında konuşan Haluk Pekşen, “1997’den bu yana her şey maalesef bir sürecin aşama aşama takip edilmesi ve bu sürecin de bugün de buraya kadar taşınması demektir” ifadelerini kullanarak, Türkiye’nin artık bir hukuk devleti olmadığını, kuvvetler ayrılığı sisteminin de tümüyle çöktüğünü savundu.

Daha sonra söz alan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü ise “Meclis’in aldığı karar kanunun gereğidir. PKK üyesi oldukları Yargıtay kararıyla kesinleşen iki sözde milletvekilinin görevden alınmaları olumlu bir gelişmedir. Bu bir başlangıçtır. Ancak PKK hala Meclis’te. PKK’ya kesinlikle Meclis kürsüsü verilemez. HDP PKK’dır. Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı HDP hakkında kapatma davası açmalıdır. Meclis’te grubu bulunan bütün siyasi partileri bu konuda görevlerini yapmaya davet ediyoruz” dedi.

“Kabul edilmesi doğru değil!”

Serdar Üsküplü’nün sözlerine itiraz eden Haluk Pekşen, “Serdar Bey HDP’ye oy veren milyonlarca insanı yaftalamaktadır. ‘HDP PKK’dır demek’ kabul edilemez bir ithamdır. Bu anayasal düzen içerisinde bir siyasi partinin PKK diye itham edilmesi doğru bir şey değildir” diye konuştu. “Genel Başkanınız Doğu Perinçek Kandil’e neden gitti? Balyoz’da generaller tutuklanırken sizi göremedim, siz neredeydiniz” diye sorular da yönelten Pekşen’e yanıt Üsküplü’den geldi.

“Bölücülük ezilerek demokrasi kurulur”

Serdar Üsküplü “CHP’nin HDP ile ittifak içinde olduğu açıktır, CHP’nin HDP ile birlikte ‘Faşizme karşı omuz omuza’ sloganlarıyla Meclis’teki masalara vurarak protesto yapması kabul edilemez. PKK’nın iradesi milli irade değildir! HDP’li sözde vekiller milletin değil, PKK’nın iradesini temsil etmektedir. Bölücülük ezilerek demokrasi kurulur. HDP derhal kapatılmalıdır. Vatan Partisi 1975’ten beri bölücülüğe karşı mücadele etmiş, bu uğurda ilk şehitleri vermiştir. Vatan Partisi’nin verdiği mücadele sonucunda açılım bitmiştir. Bugün Türkiye Devleti kararlılıkla terörün üzerine gitmektedir” dedi.

Üsküplü’nün açıklamaları üzerine “Beni konuşturmuyorsunuz” diyen Haluk Pekşen canlı yayını terk etti. Pekşen’in ayrılmasından sonra da yayın devam etti.

“Hükmün okunmasından ibaret!”

Eski MHP Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri ise yaptığı değerlendirmede, “Yargı kararı hukukidir ve hukuka uygun bir şekilde Meclis’te okunmuştur. Meclis yargılama yapmamıştır, Meclis’te yalnızca mahkemenin vermiş olduğu ve zorunlu olarak okunması gereken bir hükmün okunmasından ibarettir yapılan işlem” diyerek, milletvekillerinin düşürülmesindeki uygulamanın doğru olduğunu ifade etti.

2017’de büyük tepki çekmişti

Haluk Pekşen, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası gerçekleşen 2017 yılındaki anayasa referandumu öncesinde de büyük tepki çeken sözler sarfetmişti. Pekşen,  “16 Nisan’da yüzde 60-65 hayır çıkacak. Diyelim ki evet çıktı. Ama hiç heveslenmeyin, biz yine Samsun’dan yola çıkarız, Amasya’ya gideriz, Sivas’a gideriz, Ankara’ya geliriz buradan İnönü’ye, Dumlupınar’a… Ulan sizi İzmir’e kadar kovalamazsak, anana, Anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de yine İzmir’den denize dökeriz. Ama bu memleketi sizin gibi haramzadelere terk etmeyiz. Ortalığı yıkarız ama yine de devleti yönetmenize izin vermeyiz!” demişti.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close