Yeni bir ittifak geliyor: Tam 15 parti birleşecek… İşte o partiler!

Ankara kulislerinde uzunca bir süredir konuşulan Cumhur ve Millet ittifaklarına alternatif üçüncü bir ittifak arayışında sona gelindiği iddia edildi.

Ankara kulislerinde uzunca bir süredir konuşulan Cumhur ve Millet ittifaklarına alternatif üçüncü bir ittifak arayışında sona gelindiği iddia edildi. Son olarak Sinan Oğan konuk olduğu Lale Ozan Arslan’ın yayınında yeni ittifak sinyali verdi.

Yüzde 15’lik hedef!

Şu an hiçbir parti içerisinde politika yapmadığını belirten Sinan Oğan yeni bir ittifak çalışması yürüttüklerini belirtti. Oğan, 15 partinin yanı sıra akademisyenlerin, aydınların yer alacağı bir ittifak kurulacağını belirtti. Amaçlarının seçimlerde Türkiye’de kilit bir konuma gelmek olduklarını belirtti. %15 gibi bir oran hedeflediklerini vurguladı. Özellikle bugün bir takım çevrelerin sanki HDP’nin kilit bir partiymiş gibi göstermek istediğini ve bu algıyla mücadele edeceklerini belirtti.

İttifaka hangi partiler katılacak?

AK Parti, MHP ve BBP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’na karşılık Millet İttifakı’nda CHP ve İyi Parti’nin başını çektiği 6 parti yer alıyor. HDP de dışarıdan Millet İttifakı’nı destekliyor. Yeni ittifakta ise Muharrem İnce’nin Millet Partisi, Mustafa Sarıgül’ün Türkiye Değişim Partisi ile Ümit Özdağ’ın Zafer Partisi’nin yanı sıra Fatih Erbakan’ın Yeniden Refah Partisi ile DYP ve BTP gibi siyasi partilerin de yer alacağı dile getiriliyor.

Cumhur ve Millet İttifakı dışındaki partiler seçime nasıl girecek? Ankara kulislerinden son dakika bilgileri…

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close