Anadolu Üniversitesi kampüs girişindeki Yunus Emre tabelasını kaldırdı

Türkiye'nin köklü üniversitelerinden Anadolu Üniversitesi'nin kampüs girişinde bulunan "Yunus Emre Kampüsü" yazısı kaldırıldı. Bu durum, kültür ve sanat dünyasında tepkiyle karşılandı.

Türkiye’nin köklü üniversitelerinden Anadolu Üniversitesi‘nin kampüs girişinde bulunan “Yunus Emre Kampüsü” yazısı kaldırıldı. Tabelanın kaldırılması, kültür ve sanat dünyasında tepkiyle karşılandı.

Tabelasının kaldırılmasını eleştiren şair ve yazar Mustafa Özçelik, twitter hesabından yaptığı açıklamada. “Anadolu Ünv. girişinde “Yunus Emre Kampüsü” tabelası vardı. Ama şimdi yok. Yeni düzenlemede kaldırılmış. Bu konuda dilerim rektör @ProfDrComakli bir açıklama yaparak durumu açıklığa kavuşturur. Değilse 2021 Yunus Emre yılı öncesi böyle bir uygulamayı anlamakta zorlanacağız.” diyerek tepki gösterdi.

Konuya tepki gösteren Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ise Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ertan Şafak Çomaklı ve Yükseköğretim Kurumu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Yekta Saraç‘ı etiketleyerek “Açıklama bekliyoruz” dedi.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close