Gültekin Uysal: Ön yargımız yok! Kılıçdaroğlu, adaylığı hak ediyor

DP lideri Gültekin Uysal, “Kılıçdaroğlu adaylığı hak ediyor. Son kararı iş birliği içerisinde vereceğiz. Kemal Bey’le ilgili ön yargımız yok. Bu süreçle ilgili yaptığı katkıları göz önüne alınca olumlu bir bakış açımız var” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Karar tv’de Elif Çakır ve Taha Akyol ile Gündem Özel programına konuk oldu. Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hak ettiğini söyleyen Uysal, son kararı altılı masanın vereceğini dile getirdi. Uysal “Eşgal belirlemeye hacet yok. Hepimizin ortak hedefi bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmak. Tek hedefimiz iktidar değişimi değil. Türkiye sistemik bir değişimi taahhüt ediyor güçlendirilmiş parlamenter modeli ile” dedi. İktidarı kurtaracak demokratik bir formülün olmadığını ileri süren Uysal, erken seçim talebini yineledi.

Niçin Kılıçdaroğlu olmasın?

DP liderinin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

♦ Altılı masada şahıslar üzerinden tartışmak değil daha çok prensipler, değerler üzerinden bir tarif yapmak daha doğru. Biz zaman zaman isimler üzerinden bir değerlendirme yapmaktan sakınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun 2019 yerel seçimleri ile beraber Türkiye’nin kademe kademe bir demokratik direnç merkezini, bir seddi oluşturduğu çok önemli bir süreç var. Niçin Kemal Kılıçdaroğlu olmasın? Son kararı altılı masa iş birliği içerisinde yapacağız. Biz kendi penceremizden ön yargıyla bakmıyoruz. Kemal Bey’le ilgili bir ön yargımız yok. Bu süreçle ilgili yaptığı katkıları da göz önüne alınca olumlu bir bakış açımız var.

♦ Bugün geldiğimiz noktada sadece bizim meselemiz iktidar değişimi değil. Türkiye bir kişinin karar verdiği, kurumsal derinliğin sıfırlandığı bir noktaya geldi. Siyasi sorumluluğu olan bir profil olmalı. Sayın Erdoğan kuvvetli bir siyasi aktör. Ona alternatif daha kuvvetli biri olmalı. İktidara karşı iş birliği çerçevesinde ön yargılar var. Ben ön yargılarımız konusunda önemli bir mesafe aldığımızı düşünüyorum. Türkiye’de mağdur olmamış hiçbir siyasi kesim yok.

Olumlu bir bakış açımız var

♦ (Cumhurbaşkanı adayı) Altılı masada şahıslar yerine prensipler üzerinden tarif yapmak daha doğru. Kılıçdaroğlu’yla ilgili ön yargımız yok. Katkılarını göz önüne alınca olumlu bir bakış açımız var.

♦ Güçlü devleti şan şatafat üzerinden tarif ederseniz bu noktaya gelirsiniz. Devletin gücü işleyen hukuktan gelir. Tek hedefimiz iktidar değişimi değil. Türkiye’nin bu sistemi topyekün değiştirme önceliği var.

♦ Kılıçdaroğlu adaylığı hak ediyor. Son kararı iş birliği içerisinde vereceğiz. Kemal Bey’le ilgili ön yargımız yok. Bu süreçle ilgili yaptığı katkıları göz önüne alınca olumlu bir bakış açımız var.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close