Yunanlar şoku atlatamadı: Erdoğan’ın bu özelliğini bazen unutuyoruz!

Türkiye’nin Madrid’deki NATO Zirvesi’ne vurduğu damga Yunanistan’da tartışılmaya devam ediyor. Ta Nea gazetesi, “Erdoğan'ın uluslararası alanda özel deneyime ve hedeflerine ulaşabilecek yeterlilikte bir politikacı olduğunu bazen unutuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Türkiye, Madrid’deki NATO Zirvesi’nde önce İsveç ve Finlandiya ile üçlü muhtıraya imza atarak bu ülkelerin terör örgütlerine olan desteğini sözleşme üzerinde kesti. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşmeme kararlılığı Yunanistan’ın bir numaralı gündem maddesi oldu.

Yeterlilikte bir politikacı olduğunu bazen unutuyoruz

Son olarak Ta Nea gazetesi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Müzakere Sanatı” başlığıyla yayımladığı makalede, Türkiye’nin kazanımlarına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğine vurgu yaptı. “Türk Cumhurbaşkanı, uluslararası arenada hâlâ müzakere sanatına sahip olduğunu, Madrid Zirvesi’nde gösterdi” denilen yazıda; “Erdoğan’ın uluslararası alanda özel deneyime ve hedeflerine ulaşabilecek yeterlilikte bir politikacı olduğunu bazen unutuyoruz” ifadesine yer verildi.

Yunanistan’ın diplomatik yenilgisi

Ta Nea gazetesi zirvenin hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Madrid’deki zirvenin son gününde yaptığı açıklamalarını manşetine taşıdı. “Erdoğan yine kışkırttı” başlıklı haberde skandal ifadeler yer aldı. Haberde ‘Türkiye Cumhurbaşkanı Yunanistan’a yönelik provokasyonlara geri döndü ve önümüzde Yunan-Türkiye ilişkilerinde gergin bir yaz olduğunu gösterdi’ denildi.

Madrid zirvesini değerlendiren Syriza Partisi lideri Aleksis Çipras da “Hükümet bizi yenilgiden yenilgiye götüren tehlikeli bir dış politika izliyor. Ve her defasında kolunun altından yeni silahlanma programları çıkarıyor” demişti. Çipras, “Ciddi bir diplomatik yenilgiye uğradık. Ben Başbakan olsaydım ve Madrid’de bunlar olsaydı ve paralel olarak Turkaegean de aynı anda olsaydı, Yunanistan’a geri yaya olarak dönerdim” ifadelerini kullanmıştı.

Yunanistan’da hezimet havası… “Diplomatik yenilgi! Tarihi dönüm noktası”

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close