Mustafa Şatıroğlu

Türk iş adamı ve gazeteci Mustafa Mümin Şatıroğlu kimdir? İstanbul Düşünce Enstitüsü Başkanı Mustafa Şatıroğlu biyografisi…

Mustafa Şatıroğlu, 1953 yılında Trabzon’un Çaykara ilçesinde doğdu. 1974’te Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Yüksek Mühendisliği Fakültesi‘nden mezun olan Şatıroğlu, ‘Şehir Sağlığı Tekniği alanında yüksek lisans yaptı. Aynı süreçte siyasetle de ilgilenen Şatıroğlu, 1991 Genel Seçimlerinde RP, MÇP ve IDP ile ittifak kurulmasına aktif olarak destek verdi.

Kurultay Gazetesi’ni kurdu

Şatıroğlu; 1993 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş‘in daveti üzerine siyasete girerek MÇP (Milliyetçi Çalışma Partisi) ve MHP de iki yıl süreyle İstanbul İl Başkanlığı görevinde bulundu. Aynı zamanda farklı gazete ve dergilerde makale, şiir ve incelemelerini yayınlayan Şatıroğlu 1996 yılında ülkücü-muhafazakâr camiada yayın organlarının sayısının artması amacıyla Kurultay gazetesini kurdu.

İş birliklerine öncülük etti

İş hayatında oldukça aktif yaşayan Şatıroğlu, inşaat malzemeleri ticareti ve özel inşaat işlerinin yanı sıra başta Libya olmak üzere muhtelif Arap ülkelerinde ihracat ve inşaat işleri ile uğraştı. Şatıroğlu, iş hayatında pek çok dernek ve vakfın da kuruluşuna öncülük etti. Önce TEKDAV’ı (Türkiye Ekonomik ve Kültürel Dayanışma Vakfı) kurarak aktif görev alan Şatıroğlu, ayrıca TÜMİSAD (Tüm İşadamları ve Sanayiciler Derneği), Türk-Ürdün İş Konseyi gibi yapılanmalara öncülük etti. 1999 depremi sonrası Beylerbeyi İlköğretim Okulu’nu restore ederek kat ilavesi yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışladı.

Siyasî hayatında AK Parti dönemi…

Şatıroğlu, kültür hayatına da büyük önem vermiştir. Birlik Vakfı, Server Vakfı, Türk-Libya Dostluk Derneği, Aydınlar Ocağı’nın da aralarında bulunduğu pek çok sivil toplum ve mesleki kuruluşlarda üyelik ve yöneticilikler yapan Mustafa Mümin Şatıroğlu, halen İstanbul Düşünce Enstitüsü’nün de başkanlığını yapmaktadır.

12 Eylül 2010 referandumunda ‘Evet’ oyu veren ülkücüler arasında yer alan Şatıroğlu, 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili aday adayı olmuştur. Şatıroğlu, Cumhur İttifakı’nın isim babası olarak tanınıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close