Yavaş’ı Cumhurbaşkanlığına aday göstermişti!.. “Sus da adam sansınlar”

Mansur Yavaş için “Şapkasını koysa cumhurbaşkanı seçilecek” diyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a bir tepki de Bolu kamuoyundan geldi. Bolu Gündem gazetesi yazarı Mutlu Bilge, “Böyle birinin şapkasını koysa kazanacağını iddia etmek, seçmene hakaret olur. Türk Siyasal Yaşamının son 20 yılına damga vurmuş, önemli değişim ve dönüşümlere imza atmış, rakiplerini her seçimde nakavt etmiş, altı benzemezi bir masanın etrafında döndürüp duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a büyük bir haksızlık olur” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda sarfettiği “Ben espri yapınca disipline gidiyorum. Espri zeki insan işidir. Mansur Bey hiç konuşmadan Türkiye’de prim yapıyor. Türkiye’de yükseliyor. Şapkasını koysa cumhurbaşkanı seçilecek. Demek ki hiç konuşmamak gerekiyor” şeklindeki sözleri tartışılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a bir tepki de Bolu kamuoyundan geldi. Bolu’nun yerel gazetelerinden Bolu Gündem yazarı Mutlu Bilge, “Recep Tayyip Erdoğan ile, Beypazarı Belediye Başkanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmesinden başka meziyeti olmayan Mansur Yavaş’ı bir tutmak ve şapkasını koysa kazanır demek çok kötü bir espriden başka bir şey olamaz” dedi.

Mansur Yavaş konuşursa büyünün bozulacağından korkuyor!

“Son günlerde konuşmalarıyla gündemi sarsan ve tepkilerin odağı haline gelen Tanju Özcan’ın sözleri, siyasetçiler için konuşmanın ve konuşmamanın ya da ne zaman konuşulacağının ve ne zaman susulacağının ne kadar önemli olduğunu göstermesi açısından dikkate değerdir. Söz, namludan çıkan kurşun gibidir, bir kere çıktığı zaman artık dönüşü yoktur” diyen Mutlu Bilge “Susma ve Şapka Meselesi” başlıklı yazısında “Konuşmamak meziyet değildir. Bizde bir söz vardır; ‘Hiçbir şey bilmiyorsan sus da seni adam sansınlar.’ Pekala birileri de çıkıp Mansur Yavaş’ın konuşmamasını bu şekilde değerlendirebilir. Susarak prim yaptığının ölçüsü nedir, neye göre böyle bir yargıya varılmıştır, somut delileri nedir diye sorulduğunda bunları ispatlayabilmek gerekir. Görünen manzarada Ankara’da heyecanlandıran, gözle görünen bir değişim görünmüyor. O halde Mansur Yavaş’ın susması seçmen gözünde, seçilirken sahip olduğu imajını korumaya yönelik bir stratejiden ibarettir. Konuşursa büyünün bozulacağından korkuyor olabilir” ifadelerini kullandı.

Yiğidi öldür ama hakkını yeme!

“Böyle birinin şapkasını koysa kazanacağını iddia etmek, seçmene hakaret olur. Türk Siyasal Yaşamının son 20 yılına damga vurmuş, önemli değişim ve dönüşümlere imza atmış, rakiplerini her seçimde nakavt etmiş, altı benzemezi bir masanın etrafında döndürüp duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a büyük bir haksızlık olur” diyen Bilge, şunları kaydetti:

“Yiğidi öldür ama hakkını yeme. Hayatı tabandan başlayarak siyasi hareketlerin içerisinde geçen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilerek İstanbul’u adam eden, 28 Şubatçı azgınların gazabına uğrayan, buna rağmen 2002’den itibaren Türkiye’ye umut olmuş ve hala seçmenin karşısında alternatif bulamadığı Recep Tayyip Erdoğan ile, Beypazarı Belediye Başkanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmesinden başka meziyeti olmayan Mansur Yavaş’ı bir tutmak ve şapkasını koysa kazanır demek çok kötü bir espriden başka bir şey olamaz.”

CHP’li Tanju Özcan Cumhurbaşkanı adayını açıkladı: Şapkasını koysa Cumhurbaşkanı seçilir!

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close